same same but different


Jag inser plötsligt hur detta ser ut utifrån. Jag har under en dag till 95% bloggat om alkohol.
Det är kul det där,hur det kan bli.


Något annat som är kul, det är att vuxna människor oftast förnekar att de är precis likadana som vi ungdomar när det kommer till det här med festandet. De sitter där på fredagskvällen innan de knäpper upp första ölen och säger pirrigt och förväntansfullt till varandra "Nu jäklar gubbar, ikväll ska vi bli packade!".Alla gör det. Det är inget vi ungdomar har patent på. Vi gör det öppet bara, det är skillnaden.Frågan är vilket som är mest pinsamt?

De vuxna är oftast också likadana när det kommer till att på måndagen på jobbet diskutera helgen. Exakt samma fraser som hörs runt om på skolor i världen hörs på arbetsplatsen. "Fyfan vad jag var packad i helgen.Jag drack typ en hel sjuttis själv!". Skillnaden är att vi inte mörkar det,vilket jag ofta tycker "vuxna" gör. Är det för att de inser att de fortfarande är kvar i tonåringarnas "herren-på-täppan"-grej. Den som dricker mest och deckar,förlåt mig ,loggar, först är tuffast? Vart vill man helst se detta? Hos en vuxen man eller en tonårig kille?

Jag skriver man/kille för att tjejerna är annorlunda. Många tjejer mörkar att de dricker för mycket,då de anses okvinnligt och osexigt att bli "för" full.Det hänger antagligen ihop med att tjejerna är svagare och inte "klarar lika mycket" som killarna.
Jag tänker inte gå in i någon jämställdhetsdebatt.Jag är inte tillräckligt insatt i hela grejen för att uttala mig.

Det jag vill få fram är att hur löjliga och omogna de vuxna än visar utåt att de tycker vi är när vi snackar om helgens bravader,är de lika goa de med.

Känns ganska så skönt att veta va?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0